Zaujímavosti

PREDNÁŠKA: KUCHYŇA NAŠICH PREDKOV / KATARÍNA NÁDASKÁ

Spread the love

05.04.2022 / 17:00

Ľudová kuchyňa konca 19. storočia a začiatku 20. storočia.

  • Sú bryndzové halušky národným jedlom Slovákov?
  • Jedli roľníci len jedno teplé jedlo denne?
  • Prečo bola v minulosti sezónnosť potravín kľúčová?
  • Ako sedela rodina pri stole?
  • Prečo boli v minulosti hlboké lyžice a prečo sa jedlo zo spoločnej misy?


Všetko o gastronomických tradíciách, zabudnutých surovinách, zasadacom poriadku pri stole, o príprave jedla a spôsobe jeho konzumácie sa dozvieme v prednáške historičky a etnologičky Kataríny Nádaskej v prednáške Ľudová kuchyňa našich predkov 5.4. o 17:00 v Rosenfeldovom paláci v Žiline.
Vstup je zadarmo.

Kapacita je obmedzená, preto odporúčame rezervovať si miesta (info@rosenfeldovpalac.sk).
Rezervované miesta budeme držať max. 15 min. do začatia predstavenia (t.j. do 16.45 hod.).

Návštevníci hromadných podujatí sú povinní dodržiavať:
– pri vstupe mať na sebe respirátor, dezinfikovať si ruky a dodržiavať

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

The maximum upload file size: 10 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.

Mohlo by Vás zaujímať
Close
Back to top button
REJECT