Značka Château Topoľčianky reprezentuje vinárstvo s tradíciou založené v roku 1933. Tradícia siaha až do roku 1723, keď na podnet grófa Keglevich de Businu prišli do Topoľčianok kvalifikovaní vinohradníci z jeho rodnej dalmácie a začali s výsadbou prvých viníc. Prvé víno pod značkou „Château Topoľčianky“ bolo vyrobené v roku 1933 a v roku 1947 sa víno pod touto značkou prvýkrát vyviezlo do Spojených štátov amerických.
Znovuzrodenie vinárstva v Topoľčiankach prichádza v roku 1993, keď sa pivnice stávajú opäť súkromnou spoločnosťou. Nadviazanie na pevné korene a tradície vinárstva v malom mestečku i skúsení vinári to sú základné piliere, na ktorých je spoločnosť vybudovaná.
V súčasnosti spoločnosť obhospodaruje viac ako 650 ha exkluzívnych vinohradníckych polôch v nitrianskej a južno-slovenskej vinohradníckej oblasti. Riadenou fermentáciou sa získavajú plné a extraktívne vína dokonale reprezentujúce terroir ich pôvodu. Veľká časť červených vín zrie v klasických veľkých drevených sudoch a kvalitné biele moky čakajú naplnené v nerezových tankoch.
Dnes je vinárstvo Château Topoľčianky dokonalým reprezentantom citlivo oživenej tradície, ktorá siaha do prvej Československej republiky a s produkciou viac ako 7 miliónov fliaš ročne sa na Slovensku radí k lídrom vinárskej produkcie.
Vyvážená symbióza a svetové ocenenia
V Château Topoľčianky vsadili na budúcnosť. Sústredili sa na vlastné vinohrady v ktorých sa rodí úžasné hrozno najmä vďaka vášni a tvrdej práci. Vďaka vyváženej symbióze medzi pestovaním hrozna a jeho premenou na víno sa značka Château Topoľčianky preslávila desiatkami úspechov na najprestížnejších slovenských a medzinárodných súťažiach.
Historicky najväčší úspech však dosiahli s Devínom 2013, slamové víno, ktorý sa stal absolútnym šampiónom prírodne sladkých vín na súťaží kde bojovalo bezmála 13.000 vín z celého sveta. Dunaj 2015 sa dostal do finále súťaže AWC Vienna a ich Cabernet Sauvignon rosé pravidelne zbiera zlaté medaile v Paríži.